sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Crème brûlée eli paahtovanukas soveltaen

Ohje Maaseudun tulevaisuus -lehdestä
Kerma, maito, raaputetut vaniljansiemenet ja vaniljatanko kiehautetaan

Valkuaiset ja keltuaiset erotellaan
Sokerista ja keltuaisista vatkataan vaahto
Kerma-vaniljaseos sekoitetaan keltuaisvaahtoon
Seos kaadetaan paistonkestäviin vuokiin (6 kpl)

Paahtovanukasta paistetaan 150:ssa asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä ja seos hyytyy
Sulatin ja ruskistin taloussokeria paksupohjaisessa kattilassa, kaadoin leivinpaperille, jäähdytin ja murskasin. Sokerimurska ripotellaan paahtovanukkaan päälle juuri ennen tarjoilua

Sokerimurskaa ja äärimmäisen upea makunautinto <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti